Slava Sabornog hrama i grada Zaječara

Mala Gospojina, slava Sabornog hrama i grada obeležena je danas u Zaječaru, svetom arhijerejskom liturgijom i rezanjem slavskog kolača. U ime Gradske uprave, između ostalih, bio je prisutan gradonačelnik Boško Ničić, kao i prošlogodišnji kolačar Milan Stanković a kako se čulo sledeće godine domaćin će biti profesor zaječarske muzičke škole Stanoje Jovanović.

Malu Gospojinu u hramu svima je čestitao episkop timočki Ilarion osvrnuvši se i na aktuelne probleme. Kako je rekao narod odlazi, deca se ne rađaju a mi se brinemo što nema dece. Gde ima  mogućnosti da se rađaju u fizičkom i biološkom smislu nema dobre volje, dodaje vladika  i zato brinemo o tome ko će ostati, ko će raditi u ovoj zemlji, gradu i kraju, ali sve su to nažalost posledice onoga da nismo pre toga brinuli zašto su nam crkve prazne.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić takođe je građanima čestitao Malu Gospojinu, dodavši da je prezadovoljan što nas je poslužilo dobro vreme i što je grad prepun. Kako kaže, već dve godine ovo je ujedno i dan grada.

U nastavku obeležavanja slave na Trgu oslobođenja organizovano je takmičenje u pripremanju ajvara “Izađi mi na teglu” a drugi deo dana rezervisan je za kulturni i muzički program, uz koncert Merime Njegomir.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *