Negotinka Teodora Stojanović najlepša beračica KRAJINSKE BERBE 2019. na Rogljevačkim pivnicama (FOTO)

Najlepša beračica manifestacije “Krajinska berba 2019” na Rogljevačkim pivnicama je Teodora Stojanović iz Negotina. Prva pratilja je njena zemljakinja Jelena Pantović, dok je druga pratilja Marija Čokojević iz Zaječara. One su dobile kao nagradu 11 i 6 dana letovanja u Grčkoj.

Najmlađa beračica bila je desetogodišnja Sofija Žikić iz Rogljeva, najšarmantnija Jovana Milić, a najvrednija Snežana Butarević iz Bukovča. One su nagrađene srebrnim nakitom.

Rogljevačke pivnice, nadaleko poznate po kvalitetnom vinu, sve više postaju turistička atrakcija. Mesto oživi u vreme berbe grožđa, pa je tako i osmišljena kulturno-turistička manifestacija “Krajinska berba”.

Posetioci su bili u prilici da prisustvuju berbi vinograda, kao i tradicionalnom gaženju grožđa u velikim kacama.

Domaćini su pripremili i bogat kulturno umetnički program. Učestvovali su KUD “Voja Čurić” iz Kobišnice, Orkestar Mileta Kostadinovića Cabe, gosti iz Bregova u Bugarskoj i Marija Stanojević, studentkinja solo pevanja na Fakultetu umetnosti u Nišu. Prigodnu zdravicu održao je Dragoslav Stanisavljević.

Tokom dana održan je mini bazar starih zanata i poljoprivrednih proizvoda.

Organizatori “Krajinske berbe” su Udruženje Rogljevačke pivnice, MZ Rogljevo i Turistička organizacija opštine Negotin.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *