O Bezbednosti i slobodi diskutovali učesnici 19. Filozofske škole u Zaječaru

U Zaječaru je juče završen rad 19. Međunarodne filozofske škole „Felix Romuliana“ koja je okupila oko 50 polaznika i 31 predavača iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Republike Srpske, Hrvatske, Nemačke i Italije. 

Direktor škole prof dr Milenko Bodin prijatno je iznenađen velikim interesovanjem učesnika, i to ne samo filozofske struke, već i pripadnika drugih intelektualnih struka koje je privukla tema ovogodišnje filozofske škole “Bezbednost i sloboda”. Oni su doprineli da se ova tema u Zaječaru osvetli i da se pojave najkvalitetnija mišljenja o ključnim problemima ne samo društva u Srbiji, već i u Evropi i svetu.

Među eminentnim predavačima u školi bio je i profesor filozofije Stefan Zorgner koji predaje na Univerzitetima u Rimu i Berlinu. On ističe da je uživao u radu filozofske škole i da je sreo mnoge kolege sa Balkana, sa kojima deli ista interesovanja. Što se tiče teme skupa, dobro je što su tu bili zastupnici i analitičke i kontinentalne filozofije što je doprinelo donošenju kvalitetnijih zaključaka.

Organizatori filozofske škole su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i  Centar za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *