Počinje nova školska godina za osnovce i srednjoškolce

Prema kalendaru Ministarstva prosvete, nova školska godina počinje u ponedeljak 2. septembra. Ove godine nema jesenjeg raspusta pa će đaci imati samo jedan neradan dan u ponedeljak 11. novembra kada se obeležava dan pobede u Prvom svetskom ratu.

Novogodišnji i božićni raspust počinju od ponedeljka 30. decembra i trajaće do 7. januara 2020, pa će učenici nazad u klupe u sredu 8. januara. Prema kalendaru ministarstva prosvete prvo polugodište se završava 31. januara, a zimski raspust će trejati od 3. do 17. februara. Ukupno u prvom plugodištu biće 101 nastavni dan. Početak drugog polugodišta zakazan je za utorak 18. februar. 

Ono što je karakteristika za Zaječar, konačno je završena rekonstrukcija OŠ “Ljubica Radosavljević-Nada” pa će đaci ove škole započeti novu školsku godinu u potpuno renoviranoj ustanovi.

Međutim, radovi na rekonstrukciji OŠ “Hajduk Veljko” počinju ove jeseni, pa će đaci ove škole od petog do osmog razreda biti gosti obližnje OŠ “Đura Jakšić” i to samo do početka drugog polugodišta, nada se direktorka škole Suzana Krstić. Prema njenim rečima, na portalu Radio Magnuma, nastava za učenike od 1. do 4. razreda će se odvijati po planu i programu, nesmetano u matičnoj školi.

Nastavu u jednoj smeni od 2. septembra, kada počinje školska godina, imaće učenici u 204 osnovne škole širom Srbije. Među njima su i dve škole u Zaječaru i tri seoske škole: “Đura Jakšić” i “Ljubica Radosavljević Nada”,  i seoske škole “Vladislav Petković Dis” u Grljanu, “Vuk Karadžić” u Velikom Izvoru i “Dositej Obradović” u Vražogrncu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.