ODISEJA na završnoj večeri ANTIKA FESTA

U okviru „Antika festa“ sinoć je na „Feliks Romulijani“ priređena promocija knjige „Car i Galilejac“. U pitanju je predstavljanje prvog izdanja ove drame Henrika Ibzena u Srbiji posvećene rimskom caru Julijanu Apostati (Otpadniku) koji je želeo da hriščanstvo, koje je u vreme njegove vladavine bilo zvanična religija, zameni povratkom paganskim bogovima, kako bi sprečio opadanje rimskog carstva.

O ovoj manje poznatoj drami, koju je Ibzen smatrao svojim najboljim delom, govorili su: Spasoje Ž. Milovanović, dramaturg, Nebojša Bradić, reditelj i Bora Babić, predstavnik izdavača, Akademske knjige iz Novog  Sada. 

U nastavku programa izvedena je scensko-muzička predstava „Opsada i pad Кonstantinopolja“ u izvođenju glumca Tihomira Stanića i Gradskog pevačkog društva “Stevan Mokranjac”.

Poslednjeg dana „Antika festa“ u 18 sati biće održana promocija  knjige „Metaarheologija”, Staše Babić, u izdanju Clia. Od 19,30 publika će moći da pogleda predstavu „Odiseja“ koju je po Homerovom tekstu adaptirao i režirao Vlada Kerošević, u izvođenju studentata Akademije umjetnosti iz Tuzle. I danas je obezbeđen  besplatan autobuski prevoz od Zaječara do Romulijane. Polasci su u 17 i u 18 sati ispred Amana.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *