DANI GAMZIGRADSKE BANJE u subotu, 31. avgusta

U subotu, 31. avgusta, biće održani četvrti Dani Gamzigradske banje.

U okviru bogatog programa ove kulturno-turističke manifestacije u 17 sati biće otvarena izložba slika sa prethodnih likovnih kolonija “Gamzigrad”, nakon čega će glumci zaječarskog teatra izvesti performans. Kulturno-umetnički program počeće u 17,30 nastupom Gradskog pevačkog društva “Stevan Mokranjac”, a nastaviće se igrom Gradskog folklornog ansambla “Zora” i kulturno umetničkih društava “Đorđe Genčić” iz Velikog Izvora i “Gradec” iz Gradskova. Nastupiće i mlada, talentovana pevačica iz Zaječara Milica Ilić.

Na programu je i takmičenje u pripremanju riblje čorbe i izložba tradicionalne trpeze, kao i sportske aktivnosti: turnir u malom fudbalu i takmičenje u ribolovu.

Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, Mesna zajednica Gamzigradska banja, Sportski savez i Turistička organizacija grada Zaječara, a pokrovitelj je Grad Zaječar.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *