Sinoć prvi koncert predavača VI Kampa klasične muzike, sutra uveče nastupaju polaznici

Sinoć je na Romulijani priređen koncert “Veče pod zvezdama” na kome su nastupili istaknuti umetnici, predavači na VI Kampu klasične muzike u Zaječaru: Ljubiša Jovanović (flauta), Vera Ogrizović (gitara), Marko Josifoski (violina), Robert Lakatoš (violina), Uki Ovaskainen (klavir) i Katarina Jovanović koja je publiku očarala svojim glasom.

Na programu su bila dela Baha, Bramsa, Sarasatea, Vjenjavskog, Debisija, Ravela, Pjuanka, Pjacole.

Do kraja kampa biće organizovana još dva nastupa učesnika kampa. Sutra od 18 sati u sali muzičke škole nastupiće najpre klaviristi, a od 20 sati na Trgu oslobođenja nastupiće polaznici violine, flaute, gitare i solo pevanja. Završni koncert je u zaječarskom pozorištu u ponedeljak, od 19 sati.

Organizator je Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja Srpski muzički centar iz Beograda, u saradnji sa OMŠ “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, Narodnim pozorištem Timočke Krajine – Centrom za kulturu “Zoran Radmilović” i Narodnim muzejom, a pokrovitelj je grad Zaječar.

foto: FB Kamp klasične muzike

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *