Održan 37. Vražogrnački točak (FOTO)

U Vražogrncu je sinoć završena 37. po redu etno manifestacija “Vražogrnački točak”.

Na samom početku večeri odžano je takmičenje u pripremi gulaša, a nagrađenima je zahvalnice uručio predsednik Mesne zajednice Slobodan Ilić, koji je zahvalnice uručio i učesnicima kulturno-umetničkog programa. 

Nakon toga usledio je takmičarski deo u kome su se publici predstavili: KUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD „Neresnica“ iz Neresnice, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „Graničar“ iz Halova, KUD „Jasenica“ iz Negotina i KUD „Rudna Glava“ iz Majdanpeka. 

Ovoj smotri narodnih običaja prisustvovao je i predstavnik Saveza amatera Srbije Zoran Katić, koji je doneo odluku da nakon 37. Vražogrnačkog točka, na Republičkom saboru najboljih izvornih folklornih grupa u Gornjem Milanovcu učestvuje KUD „Neresnica“ iz Neresnice, kao i pevačka grupa „Jelek“ iz Zaječara, a da na Oplenačkoj berbi u Topoli učestvuje KUD „Petar Radovanović“ iz Zlota.

„Vražogrnački točak“ organizovali su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Vražogrnac i Turistička organizacija grada Zaječara. Pokrovitelj je Grad Zaječar.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *