Još jedna nagrada za predstavu ŽENE IZ TROJE

Predstava “Žene iz Troje” u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” i Narodnog pozorišta Priština osvojila je nagradu za najbolje korišćenu muziku na Internacionalnom Nisville jazz teatarskom festivalu u Nišu.

U obrazloženju žirija u sastavu Ana Furse, Aleksandra Glovacki i Ana Tasić, koji je jednoglasno doneo ovu odluku se kaže:

“Nagrada za najbolje korišćenu muziku dodeljuje se predstavi „Žene iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića. Muzika u ovoj predstavi višeznačno gradi ključni, tragički duh igre. Ponekada je suptilna i nenametljiva, diskretno nameće tamne, klaustrofobične tonove igre. U drugim trenucima je prigušeno žovijalna, opojna i očaravajuća. Tada kroz kontrast izražava dionijski kult plodnosti, i otkriva da sve što nastaje mora biti spremno na bolno propadanje, što je ničeanska suština tragičnog.”

Podsetimo, glumačkom ansamblu predstave “Žene iz Troje” pripala je specijalne nagrada za scenski govor na 6. pozorišnom festivalu “Novi tvrđava teatar” u Čortanovcima, početkom jula.

Zaječarska publika imaće priliku da nagrađenu predstavu vidi na “Antika festu”, koji se nakon dve godine pauze, od 28. do 30. avgusta vraća na Feliks Romulijanu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *