Za razgovor telefonom tokom vožnje kazna 10.000 dinara

Saobraćajna policija će od danas do kraja letnje turističke sezone sprovoditi mere pojačane kontrole vozača zbog nepropisnog korišćenja telefona i drugih uređaja za komunikaciju.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima za ove prekršaje propisana je novčana kazna u fiksnom iznosu od 10.000 dinara, saopštio je MUP. Prema istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko 5,7 odsto vozača u Srbiji nepropisno koristi telefon za vreme vožnje.

Rezultati svetskih istraživanja pokazuju da razgovor telefonom tokom vožnje povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode četiri puta, dok pisanje i čitanje poruka povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode osam puta.

Saobraćajna policija će dosledno preduzimati i mere prema svim osobama koje za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristile sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema svim vozačima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *