Novac iz Ministarstva pravde po osnovu oportuniteta i za projekte iz Timočke krajine

Osnovna škola “Vuk Кaradžić” u Velikom Izvoru dobila je sredstva za projekat “Postavljanje podnih obloga” u iznosu od 257.244 dinara na konkursu Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Novac iz oportuniteta odobren je za 150 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravlja, kulture, prosvete i socijalne zaštite u ukupnoj vrednosti od 470 miliona dinara, a ugovore je korisnicima uručila ministarka pravde Nela Кuburović.

Od timočkih opština, novac po osnovu oportuniteta ide i u Sokobanju, Bor, Kladovo i Majdanpek.

Opšta bolnica Majdanpek je za nabavku saniteta dobila 4 miliona dinara, a Specijalna bolnica Sokobanja za kupovinu saniteskog kombi vozila 4,2 miliona dinara. Centru za kulturu u Кladovu odboreno je za rekonstrukciju krova biblioteke 6,34 miliona, dok je Turistička organizacija grad Bora dobila 168.740 dinara za unapređenje zaštite na radu turističkih vodiča na lokalitetu Lazareva pećina.

 

foto: www.mpravde.gov.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Ekonomija Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *