Završen 36. SABOR FRULAŠA u Grljanu

Protekla dva dana Grljan je bio domaćin učesnicima i posetiocima tradicionalne manifestacije “Sabor frulaša”, koja je po 36. put okupila instrumentaliste na tradicionalnim duvačkim instrumentima iz cele Srbije.

Prve večeri publici se predstavilo 25 frulaša, gajdaša, guslara, dudučara i kavalista, dok je uvodnu zdravicu “Deda David Štrbac sa Stare Planine” besedio Zvonko Pavković.

U revijalnom delu programa nastupili su Gradski folklorni ansambl “Zo-Ra” i Folklorna sekcija Društva Roma iz Zaječara, kao i Кatica Todorović, interpretatorka srpskih i vlaških pesama.

Drugo festivalsko veče bilo je rezervisano za Кulturno-umetničko društvo „Elektroporcelan“ iz Aranđelovca i КUD “Penzioner” iz Zaječara. U nastavku večeri publika je uživala u koncertu Bojane Nikolić.

Organizatori ove manifestacije su Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Mesna zajednica Grljan, pod pokroviteljstvom Grada Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *