Pred Radmilovićevim spomenikom povodom godišnjice smrti (FOTO)

Pre 34 godine, 21. jula 1985. umro je Zoran Radmilović, jedan od najboljih srpskih i jugoslovenskih glumaca, koji je tokom svog života glumio u 104 ostvarenja. Neprevaziđeni majstor improvizacije, oduševljavao je pozorišnu publiku, često stvarajući utisak da je sam – čitavo pozorište.

Za Radmilovićem je ostala bogata filmska, serijska i pozorišna karijera, igrao je u filmovima kao što su “Maratonci trče počasni krug” i “Majstori, majstori”, seriji “Majstorska radionica”, kao i predstavama “Radovan III” i “Kralj Ibi”.

Povodom godišnjice njegove smrti, u rodnom Zaječaru ispred spomenika kod biblioteke, tročlana delegacija pozorišta – Nataša Petrović, Gabrijel Bećarević i Marija Ristić, položila je cveće na spomenik. Slavni Zoran dobio je i peškirče oko vrata u znak sećanja na ulogu Radovana III, ali s obzirom da niko više iz pozorišta ili grada nije prisustvovao ovom događaju, nažalost nije dobio zasluženu pažnju. Da je bio radni dan sigurno bi bilo drugačije….


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *