Donji Milanovac: Grand Prix 40. TIN-a za Alekseja Tanasića iz BIH i Antoniu Aleksandresku iz Rumunije

Grand Prix jubilarnog 40. Medjunarodnog festivala dečje i zabavne muzike za mlade TIN 2019. u Donjem Milanovcu, osvojili su Aleksej Tanasić iz Brčkog (BIH) u kategoriji dece i Antonia Aleksandresku iz Rumunije u kategoriji mladih.

Sinoć je na letnjoj pozornici u Kapetan Mišinom zdanju nastupilo 20 mladih pevača koji su se plasirali za završno veče festivala od ukupno 65 izvođača i kompozicija koje su prijavljene.

Festival je i ovaj put okupio najbolje kompozitore i soliste iz Hrvatske, BIH, Makedonije, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije. Sve izvođače pratio je festivalski hor “Devojčice sa Dunava”.

Pred nekoliko stotina mladih i odraslih u publici, festivalsko veče otvorio je predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović koji je odao priznanje Nenadu Ilijiću, profesoru i kompozitoru iz Donjeg Milanovca koji je tvorac ovog festivala s tradicijom dugom četiri decenije.

Organizator festivala je Centar za kulturu Donji Milanovac, generalni sponzor je Opština Majdanpek a pomogli su i Nacionalni park “Đerdap” i Muzej Lepenski vir. 

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *