Donji Milanovac: Počeo festival dečje i zabavne muzike TIN

Jubilarni 40. Medjunarodni festival dečje i zabavne muzike za mlade TIN 2019. počeo je sinoć na letnjoj pozornici u Kapetan Mišinom zdanju u Donjem Milanovcu.

Festival je i ovaj put okupio najbolje kompozitore i soliste iz Hrvatske, BIH, Makedonije, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije. Sve izvođače prati festivalski hor “Devojčice sa Dunava” koje vredno pripremaju refrene svih pesama koje će biti izvedene na festivalu.

Sinoć je bilo veče retrospektive dok će se večeras održati takmičenje solista u dečjoj i kategoriji mladih. Najvrednija nagrada u obe kategorije je Grand prix i dodeljuje ga stručni žiri dok će dečji i žiri mladih nagraditi po tri takmičara. Biće nagrađeni i najbolji solisti kao i najbolji tekst i aranžman.

Organizator festivala je Centar za kulturu Donji Milanovac, generalni sponzor je Opština Majdanpek a pomogli su i Nacionalni park “Đerdap” i Muzej Lepenski vir.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *