53. GITARIJADA – PRVO VEČE (FOTO)

Prvo veče 53. Gitarijade u Zaječaru otvorila je grupa “Aleja velikana” prošlogodišnji pobednici najstarije rok manifestacije na Balkanu.

“Aleja Velikana” svira od maja 2016. godine u Beogradu, a čine je članovi iz različitih krajeva Srbije. Muzika koju sviraju može se okarakterisati kao fuzija rokenrola sa primesama ska, fank, hip-hop, rege, dub, progresiv zvuka.

Nakon koncerta prošlogodišnjeg pobednika, pred poklonicima rok muzike nastupio je Đorđe David & “Death Saw”. Đorđe David je i ovogodišnji PR zaječarske Gitarijade.

Poseban je događaj kada je gost Gitarijade virtuoz na gitari Vlatko Stefanovski. Publika je i ovoga puta uživala u hitovima “Makedonsko devojče”, “Jovano Jovanke”, “Se zaljubiv jedno mome” i pesmama nekadašnje grupe “Leb i sol” s kojom je Stefanovski snimio 13 albuma od 1978. do 1991. kada se raspala SFRJ. 

JUNKIE ZULU (TRSTENIK), RECI CIMET (BEOGRAD), BENDOVER (BEOGRAD), SANITARIUM (BEOGRAD) i MEHANIZAM (UŽICE) – to je pet od 10 demo bendova koji su se sa po jednom pesmom predstavili prve polufinalne večeri 53. GITARIJADE.

Prvo festivalsko veče najdugovečnije rok manifestacije na ovim prostorima, svojim koncertima zatvorili su “S.A.R.S.” i “Void Inn”.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *