Samo pivo, rok i reciklaža na Gitarijadi

Posetioci Gitarijade će i ove godine, sa Zaječarskim pivom u ruci, odgovorno uživati u rok muzici, u najzelenijem zaječarskom parku Kraljevica. Da bi ovo izletiše ostalo zeleno i čisto nakon 53. Gitarijade, kompanija HEINEKEN Srbija pokrenula je sa svojim Zaječarskim pivom društveno odgovornu akciju “Za zelenu Srbiju”, u saradnji sa Ekostar Pak, Gradom Zaječarom i JKSP Zaječar.  

Cilj ove akcije je da se podigne svest posetilaca najstarije rok manifestacije u Evropi, i samih potrošača, o važnosti reciklaže i očuvanja životne sredine. Tim povodom, na koncertnom prostoru Gitarijade i u kampu festivala, biće postavljene vidno obeležene kante i kontejneri za reciklažni otpad. Sve što ljubitelji piva i posetioci Gitarijade treba da urade je da na označenim mestima recikliraju plastične čaše i limenke Zaječarskog piva.

Tokom festivala, JKSP će svakodnevno sakupljati i razvrstavati limenke, PET boce i plastične polipropilenske transparentne čaše, koji će se dalje reciklirati, dobijajući svoju novi namenu, dok će Kraljevica ostati čista i zelena za sve Zaječarce i njihove goste. 

Kompanija HEINEKEN Srbija nastaviće da promoviše recikliranje kao odgovorni vid ponašanja tokom predstojećih letnjih festivala širom Srbije.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *