Rezultati male mature su na nivou prethodnih godina

Budući srednjoškolci, koji su prošle nedelje polagali malu maturu, najbolje su uradili test iz srpskog jezika, nešto lošije kombinovani test, dok su najslabije rezultate postigli iz matematike.

To pokazuju preliminarni rezultati Ministarstva prosvete, prema kojima su osmaci od ukupno 13 mogućih poena iz srpskog imali u proseku 7,6. Na kombinovanom testu iz hemije, fizike, biologije, geografije i istorije od najviše 14, prosečan broj poena je bio 7,7. Na testiranju iz matematike učenici su od maksimalnih 13 ostvarili svega 6,8 bodova.

U četvrtak, 27. juna, biće poznati i konačni rezultati male mature, a naredna dva dana, u petak i subotu, sledi popunjavanje liste želja u matičnim osnovnim školama.

U nedelju, 7. jula škole će objaviti konačne rezultate primljenih kandidata i slobodna mesta za drugi upisni krug, a 8. i 9. jula primljeni srednjoškolci se upisuju u prvi razred srednje škole.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *