Sabor kosovskih Srba Timočke krajine u Zvezdanu

U Zvezdanu se za vikend organizuje 12. “Sabor kosovskih Srba Timočke krajine”. Promocija Sabora biće večeras u 18 sati na zaječarskom Trgu, a nastupiće Kulturno umetničko društvo “Božur” iz Zvezdana.

Sutra u podne, u Zvezdanu će biti otvorena izložba narodne nošnje, u 13 sati počinje takmičenje u kuvanju pasulja, dok će u 15 sati biti otvorena Izložba domaće radinosti. Istovremeno  će početi  i takmičenje proizvođača rakije i vina. Nakon defilea  učesnika  koji počinje  u 18 sati i 30 minuta u Domu kulture u Zvezdanu biće organizovan kulturno umetnički program. Nastupiće folklorni ansambli iz Zaječara, Zvezdana, Rgotine, Ilina, Velikog Izvora, Šarkamena i Topole. Organizator manifestacije je Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu ,,Zoran Radmilović” u saradnji  sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i  Mesnom zajednicom Zvezdan, a pokrovitelj  je Grad Zaječar.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *