Otvaranje izložbe MORFEJEVA POSETA Snežane Vujović Nikolić u Zaječaru

Zaječarski muzej pređuje izložbu slika i crteža Snežane Vujović Nikolić pod nazivom “Morfejeva poseta”. Otvaranje izložbe je u četvrtak, 20. juna, u 13 sati.

Autor ciklusa slika i crteža Morfejeva poseta Snežana Vujović Nikolić (rođ. 1959, Beograd) je akademski slikar i član ULUS-a. Od 1985. ona izlaže na grupnim i samostalnim izložbama u zemlјi i inostranstvu a njeni radovi se nalaze u javnim i privatnim zbirkama u Srbiji, Crnoj Gori, Austriji, Francuskoj, Rusiji, Kanadi i SAD. Ovaj ciklus radova prvobitno se sastojao od devet slikanih dela, od kojih je većina bila izložena pod naslovom Morfejeva poseta u Galeriji Zvono 2016. godine, a vremenom je obogaćen sa još tri slike, zamišlјene od početka ciklusa, koje ga osmišlјavaju i zaokružuju,

navodi u katalogu ove izložbe dr Zoja Bojić.

Tih dvanaest slika stoji za dvanaest pojmova koji, prema rečima umetnice, predstavlјaju različite aspekte njenog identiteta, ali koji istovremeno predstavlјaju dvanaest klјučnih pojmova lјudskog postojanja. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *