Likovna kolonija Gamzigrad 2018. pred publikom u Pančevu

U salonu Narodnog muzeja u Pančevu sinoć je otvorena izložba radova sa 25. Međunarodne likovne kolonije  “Gamzigrad 2018”. 

Postavka obuhvata 24 slike i jednu skulpturu petnaestoro umetnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Francuske koji su učestvovali na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji. Izložbu je otvorio Miloš Đuričić, umetnički rukovodilac Narodnog pozorišta Timočke krajine-Centra za kulturu “Zoran Radmilović”, a o značaju postavke koja će će biti otvorena do 30. juna govorili su i predsednik Kulturno prosvetne zajednice  Pančeva Stojan Boškov i direktor pančevačkog Muzeja Miroslav Birclin.

Ovo je druga izložba radova sa ove kolonije, koja se organizuje van Zaječara. Podsetimo, prva je otvorena  septembra prošle godine u galeriji “Mina Karadžić” u Loznici, u okviru 85. Vukovog Sabora, najstarije i najmasovnije kulturne manifestacije u Srbiji, čime je ukazana izuzetna čast našoj međunarodnoj koloniji.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *