Program PROŠLOST ZA BUDUĆNOST na Romulijani

Zaječarski Narodni muzej na Feliks Romulijani sutra organizuje celodnevni zabavni program, pod nazivom “Prošlost za budućnost”. 

Program će početi u 10 sati, kada će prisutnima biti predstavljen projekat „Sditoroman“. Pola sata kasnije nastupiće Miloš Jakovljević, na kavalu. Od 10,45 biće prezentovana aplikacija „Holograd“ i biće priređena projekcija filma.

Od 11 i 30, publika će moći da uživa u besedništvu, a kasnije i da proba rimska jela i pića. Predavanje pod nazivom „Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa” počeće u 14 sati, a predavač će biti predsednik Srpskog arheološkog društva doktor Adam Crnobrnja.

U 16 sati predviđen je koncert učenika zaječarske Muzičke škole. Sve vreme posetioci će moći da kupe izloženu grnčariju, proizvode narodne radinosti, lekovito bilje i proizvode od meda. Biće priređen i Zabavni kutak za posetioce sa izradom rimskih frizura, pletenjem venčića, fotografisanjem sa animatorima i legionarima u rimskim kostimima, kao i razne igre. 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *