Izviđači obučavaju najmlađe – pčelice i poletarce (FOTO)

Odred izviđača “Đorđe Simeonović” iz Zaječara organizovao je još jednu uzbudljivu akciju za svoje najmađe članove. Poletarci i pčelice juče su posetili jedan od bastiona grada Zaječara, zapadnu tvrđavu na Kraljevici. 

Tokom šetnje, od doma izviđača do samog utvrđenja, poletarci i pčelice su učili kako da prepoznaju lekovito bilje na koje su nailazili, obnavljali su orijentaciju uz pomoć busole (kompasa) ili samo uz pomoć sunca i ručnog sata. Dodatna zanimljivost je bila primena znanja o čvorovima kod izrade luka i strela koje su sami pravili, a učili su i kako da bezbedno rukuju alatom koji im je za to potreban.

Po povratku, upoznali su staze koje se nalaze u jednom od najlepših delova šume i tom prilikom učili o raznim vrstama drveća koje raste u našoj okolini i kako da ih razlikuju.

Svi učesnici akcije, uključujući i starije članove, već nestrpljivo iščekuju sledeću akciju naredne nedelje, posetu prirodnim kapijama (mostovima) Vratne koja će biti organizovana kao jednodnevni izlet za decu ali i njihove roditelje, ukoliko i oni žele da osete čari izviđaštva.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *