Cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule kod Majdanpeka (FOTO)

Prilikom izlaska iz železničke stanice Majdanpek prema Požarevcu, sa pruge je iskliznulo pet cisterni, natovarenih fosfornom kiselinom, iz sastava teretnog voza, prenosi RTS. Nema opasnosti po okolinu. Incident se dogodio 25 minuta posle ponoći.

Cisterne nisu oštećene i iz njih nema nikakvih curenja. Nema nikakve opasnosti po ljude i životnu sredinu, saopštile su “Infrastrukture železnice Srbije”.

U sastavu teretnog voza, koji je za šabački “Eliksir” saobraćao iz Prahova za Šabac, bilo je dvanaest cisterni, a iskliznule su od šeste do desete.

Na lice mesta odmah su izašli vatrogasci, kao i predstavnici železnice.

Železnice saopštavaju da su na mestu iskliznuća parametri geometrije koloseka, kao i rad saobraćajnog osoblja bili ispravni.

Železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu. Pomoćni voz za podizanje iskliznulih cisterni na kolosek je tokom noći krenuo ka Majdanpeku.

Komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće uzroke ovog iskliznuća, navodi se u saopštenju.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.