IN MEMORIAM: Prof. dr Mirjana Milenković (rođ. Spalajković) 1928-2019.

U Zaječaru je preminula prof. dr Mirjana Milenković (rodj. Spalajković) rođena 1928. godine u čuvenoj lekarskoj porodici u Zaječaru. Otac joj je bio dr Radmilo Spalajković, prvi specijalista službe za otorinolaringologiju u Zaječaru, kasnije i direktor bolnice. Majka joj je bila gospođa Žineta – Francuskinja, sa kojom se otac upoznao za vreme studija, u toku Prvog svetskog rata.

Imala je dva brata i sestru. Mladji brat Staša Spalajković, čuveni muzičar (aranžer, dirigent), jedan od omiljenih Zaječaraca. Ima sina, takodje popularnog Zaječarca, Peću slikara.

Dr Mirjana je počela sa poslom u Zaječaru, kasnije prešla za Beograd, gde je posle završene specijalizacije izabrana za asistenta na Medicinskom fakultetu, kasnije napredovala do zvanja redovnog profesora, sa kojim je otišla u penziju. U toku svog rada na Ušnoj klinici govori se da je bila glavna uzdanica Zaječaraca. Bilo da se radilo o medicinskim tehničarima koje je trebalo zaposliti, bilo da su u pitanju budući lekari, ili budući ORL slecijalisti. Udala se za prof. dr Petra Milenkovića, poznatog neurohirurga iz Beograda.

Provela je poslednje dane u Vili “Katarina” u Knaževcu gde je takodje bila omiljena od pacijenata i osoblja. Poslednjih mesec dana bila je bolesnik na Hirurškom odeljenju zaječarske bolnice, a preminula je na Odeljenju produžene nege gde joj je lekar bila njen biši student dr Zorica.

Prof. dr Mirjana Milenković biće sahranjena na zaječarskom groblju u utorak, 21. maja, u 13 sati.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.