Za važne projekte u Zaječaru Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo 18 miliona dinara (VIDEO)

Ministarstvo državne uprave i lokalne samopurave odobrilo je Gradu Zaječaru za dva projekta oko 18 miliona dinara. Prvi projekat je uređenje zgrade u Dositejevoj ulici  radi objedinjavanja svih odeljenja Gradske Uprave u jedinstvenu celinu. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da će prva faza projekta koštati oko 32 miliona dinara, a da je Ministarstvo dalo više od pola i da se planira sređivanje tri sprata koja su namenjena Odeljenju finansija, Odeljenju za društvene delatnosti i Matičnoj službi.

S druge strane Grad Zaječar je od Republike dobio i novac za tradicionalni projekat  “Izađi mi na teglu”. Gradonačelnik dodaje da je jedan od bitnijih projekata koji je takođe prošao ovih dana i kupovina 13 kuća na selu za mlade bračne parove. Takođe je obezbeđeno oko 6 miliona dinara za Gitarijadu, a najavio je i da će se uskoro početi sa kompletnom rekonstrukcijom puta Zagrađe – Vratarnica, Marinovac- Vrbica u dužini od oko 23 kilometra gde Ministarstvo privrede učestvuje sa blizu 90 miliona dok će grad Zaječar uložiti oko 120 miliona dinara.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *