Večeras na dečijem pozorišnom festivalu Princeza na zrnu graška

Predstava “Ko nema u vugla, gugla” Knjaževsko-srpskog teatra “Joakim Vujić” iz Kragujevca oduševila je sinoć publiku 10. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”.

U ovom komadu postavlja se pitanje da li je pametni telefon zaista pametniji od nas i koliko nas sputava u komunikaciji. Slađana Kilibarda potpisuje adaptaciju teksta, prevod, režiju i muziku, a igraju: Bogdan Milojević, Mladen Knežević, Anastasija Đorđević, Katarina Janković, Marija Rakočević. 

Festival se nastavlja večeras u 19 sati kada će najmlađa publika videti predstavu “Princeza na zrnu graška” Državnog lutkarskog teatra Vidin. Tekst je po motivima bajke H. K. Andersena adaptirala Magdalena Miteva, koja je i reditelj predstave, a potpisuje i scenografju i izbor muzike. Igraju: Margarita Kostuva, Hristo Ivanov. Obezbeđen je prevod predstave na srpski jezik. 

U ponedeljak 22. aprila na programu je predstava Narodnog pozorišta iz Prištine “Uspavana lepotica” po tekstu i u režiji Radmile Knežević. Početak je u 19 sati.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.