Zaječarski osnovci i srednjoškolci se nadmetali u lepom kazivanju poezije

U zaječarskom pozorištu održano je gradsko takmičenje recitatora “Pesniče naroda mog” na kome je učestvovalo 36 takmičara iz osnovnih i srednjih škola, podeljenih u tri kategorije.

Žiri koji su činili glumci Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović”: Predrag Grbić, predsednik, Sanja Nedeljković i Gabrijel Bećarević, članovi, doneo je odluku da u kategoriji  mlađeg uzrasta, u konkurenciji 16 takmičara, prvo mesto osvoji Lara Žikić, drugo mesto Veljko Ljubisavljević, a treće mesto Dunja Jovanović. U kategoriji srednjeg uzrasta, između 13-toro  takmičara, prvu nagradu  osvojila je Danica Vasiljević, drugu Bogdan Petrović, a treću Mila Mladenović. U konkurenciji sedmoro recitatora iz zaječarskih srednjih škola, u kategoriji starijeg uzrasta,  prvo mesto osvojila je Lea Vitomirović, drugo Stefan Vugrinec, a treće Kristina Jevtić.

Nagrađeni recitatori u sve tri kategorije stekli su pravo učešća na okružnoj smotri recitatora koja će 25. aprila biti održana u Knjaževcu.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *