Osam pozorišta iz Srbije i inostranstva na 10. pozorišnom festivalu za decu ZajeČAR

Međunarodni pozorišni festival za decu “ZajeČAR”, deseti po redu, biće održan u zaječarskom teatru od 18. do 23. aprila 2019.

Na dečjem festivalu učestvovaće osam pozorišta iz Srbije, Kine, Francuske, Bugarske i Hrvatske, a otvoriće ga Dr Miodrag Maticki, književnik i predsednik Vukove zadužbine. Prve festivalske večeri  biće izvedena premijera predstave zaječarskog pozorišta “Mačak u čizmama” reditelja Spasoja Ž. Milovanovića. Tokom narednih dana i večeri najmlađa publika će imati prilike da vide “Legendu o mesečevoj princezi” Pozorišta lutaka Niš, “Crvenkapicu” Gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca, “Skriptograf” Teatra de la Masju iz Nice, “Ko nema u vugla, gugla” Knjaževsko-srpskog teatra “Joakim Vujić” iz Kragujevca, predstavu  “Princeza na zrnu graška” Državnog lutkarskog teatra Vidin, “Uspavanu lepoticu“ Narodnog  pozorišta  Priština  kao i lutkarsku predstavu Umetničkog ansambla iz Kine.

Mališane će kao i predhodne godine zabavljati klovn Panajot Canev iz Pan teatra u Sofiji, a posebna atrakcija biće Žena-skulptura i bacači vatre “Barbaronite duo”, takođe iz Bugarske. U okviru dečjeg festivala biće organizovani brojni prateći programi.

Komplet karata za večernje predstave košta 1000 dinara, s tim što je za jednog roditelja ili pratioca komplet besplatan. Cena pojedinačne ulaznice je 200 dinara.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *