Odluka o nagrađenim radovima XVII izložbe ŽENE SLIKARI 2019.

Na konkurs XVII Međunarodne izložbe ŽENE SLIKARI 2019, koja će od 20. aprila biti održana u Majdanpeku, pristigla su 192 rada 121 umetnice iz Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Stručni žiri doneo je odluku o nagrađenim radovima u svim kategorijama i o Velikoj nagradi izložbe.

GRAND PRIX – Velika nagrada izložbe pripala je Cvetki Hojnik, magistru likovne umetnosti iz Slovenije za rad “The dark side to the moon”.

Prvu nagradu za SLIKARSTVO stružni žiri dodelio je Danici Veselinović, akademskom slikaru iz Loznice za rad “Bez naziva I”.

“Glava u oblacima” naziv je prvonagrađenog rada u kategoriji CRTEŽA. Autor je Zorana Bažalac, umetnik iz Kragujevca.

Ivana Flegar, magistar umetnosti iz Beograda, autor je najboljeg rada u kategoriji GRAFIKE, sa delom pod nazivom “CRACK”.

Pobednički rad u kategoriji SKULPTURE je “Kiša” Ivane Martić, akademskog slikara iz Beograda.

Prva nagrada za DIGITAL ART pripala je Nataliji Simeonović, dr umetnosti iz Beograda za rad “Smajli”.

Nagrade će biti uručene umetnicama na otvaranju izložbe 20. aprila.

Među radovima koji će biti izloženi u velikoj sali Centra za kulturu u Majdanpeku su i dela timočkih umetnica: Munire Bajrić, Snežane Barte, Nade Birišić, Milke Brajković, Mirjane Durlić, Ilić Dijane, Tatjane Karabašević, Ranke Marinković, Gordane Putniković, Marije Temišanović, Gordane Živanović, Živanke Dragošanović i Daliborke Marković iz Majdanpeka; Jasmine Đorđević i Irene Vučković iz Bora;  Marije Mari Matejević, Violete Pičorušević i Jelica Savičić iz Kladova.

Organizator XVII Međunarodne izložbe ŽENE SLIKARI 2019 je Centar za kulturu Majdanpek.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *