PU Zaječar odgovorila na pitanja Za medije

Nakon objavljenog teksta na našem portalu “Pitanja o policijskoj kontroli Noćnog kluba 54 i dalje bez odgovora”, iz Policijske uprave Zaječar stigao je odgovor na naša pitanja. Odgovore prenosimo u celosti:

1. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru prilikom kontrole u ugostiteljskom objektu „Noćni klub diskoteka 54“ i ispred njega otkrili su dva prekršaja po Zakonu o privatnom obezbeđenju, jedan prekršaj po Zakonu o zaštiti od požara i jedan prekršaj po Zakonu o ličnoj karti. 

2. Dok je policija to veče ispred kluba proveravala identitet osobe koja kod sebe nije imala lična dokumenta, osamnaestogodišnji mladić je počeo da dobacuje policijskim službenicima, nakon čega su mu oni zatražili ličnu kartu i izvršili pregled lica. Policajci su ga potom pozvali da dođe u zgradu Policijske uprave, kako bi konsultovali Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru da se izjasni da li ima eventualnih elemenata prekršajnog ili krivičnog dela. Mladić je pristao da dođe u službene prostorije, a prema rečima policajaca koji su postupali ni u jednom momentu prema njemu nije primenjena nikakva sila. Kada se tužilac izjasnio da nema elemenata prekršajnog niti krivičnog dela, njemu je izrečena mera upozorenja na zakonske posledice svog ponašanja i on je napustio službene prostorije. Osamnaestogodišnji mladić se ni tada nije žalio na postupanje policijskih službenika, niti je do danas Policijskoj upravi u Zaječaru upućena pritužba na rad policije. 

3. Pripadnici policije su utvrdili da video nadzor u lokalu “Noćni klub diskoteka 54” ne radi, o čemu će se dostaviti Izveštaj nadležnom tužilaštvu kako bi se izjasnilo da li postoje elementi nekog krivičnog ili prekršajnog dela po Zakonu o privatnom obezbeđenju.

 

LINK ZA FAJL » 19-037.doc


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *