Pitanja o policijskoj kontroli Noćnog kluba 54 i dalje bez odgovora (VIDEO)

Desetak dana nakon prebijanja srednjoškolca Borisa Brnzanovića ispred “Noćnog kluba 54” u Zaječaru, policija ne odgovara na pitanja koja je uputila Za medija u vezi sa primenom Zakona o privatnom obezbeđenju a koja se odnose na kontrolu ispravnosti video nadzora u ovom klubu kao i kontrolu licenci fizičko-tehničkog obezbeđenja.  

Da podsetimo, nakon prebijanja Brnzanovića naša kuća postavila je pitanje vlasniku kluba Milošu Nikoliću da li su te noći radile kamere i zašto je obezbeđenje kluba posmatralo kako osmorica-devetorica starijih momaka tuku mladića i nisu reagovali i pozvali policiju. Tada nam je vlasnik mejlom odgovorio da  sigurnosne kamere nisu radile, a da obezbeđenje nije ovlašćeno da reaguje van lokala. Kada su priču o prebijanju srednjoškolca preneli svi lokalni i nacionalni mediji, Miloš Nikolić je u utorak 26. marta telefonom   pokušao da “upozori”  urednika Za medije Dušana Vojvodića da prekine sa izveštavanjem o njegovom noćnom klubu. Kada je Vojvodić to odbio u našu redakciju je takođe 26. marta  pokušao da uđe Dražen Kovijanić za koga se pretpostavlja da u noćnom klubu radi kao obezbeđenje i koji je takođe tražio da se prekine sa izveštavanjem.

Ceo slučaj prijavljen je policiji koja je procenila da je Vojvodiću ugrožena bezbednost. Dušan Vojvodić će sutra govoriti na sastanku Radne grupe za bezbednost novinara koji je zakazan upravo zbog pretnji koje su mu upućene. 

Ovog vikenda u policijskoj raciji kontrolisani su kafici i noćni klubovi u Zaječaru. Do objavljivanja ovog teksta nismo uspeli da saznamo da li je tom prilikom kontrolisan i video nadzor i fizičko-tehničko obezbeđenje, ali smo uspeli da saznamo da je ispred “Noćnog kluba 54” došlo do incidenta koji je rezultirao policijskim zadržavanjem nekoliko lica. Otac mladića koji je  negodovao, zbog kako kaže bahatog ponašanja policajaca prilikom legitimisanja gostiju, smatra da je došlo do prekoračenja ovlašćenja i prekomerne upotrebe sile i najavljuje tužbu. Njegovog sina su, kako kaže, policajci tukli jer se umešao i tražio da mu ne tuku druga koji nije imao ličnu kartu.

Ni povodom ovog slučaja reagovanja iz polcije nema, ali će se Za media  zbog opravdanog interesovanja javnosti i narednih dana baviti ovom temom.

S druge strane, Osnovo javno tužilaštvo u Zaječaru obavestilo nas je o svom postupanju u slučaju optuženih D.A. i N.N. koji se terete za krivično delo nasilničko ponašanje. Kako nam je rečeno, njima su posle isteka 48-og zadržavanja oduzete putne isprave, zabranjen im je prilazak oštećenom Brnzanoviću i svedocima i zabranjeno im je posećivanje određenih mesta, poput srednjoškolskog centra u Zaječaru. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *