Zaječar: Ekipa škole domaćina vicešampion GALAKSIJA KUPA

Učenici zaječarske Tehničke škole ostvarili su veliki uspeh na prestižnom takmičenju “Galaksija kup” održanom u Zaječaru. Njihov rad pod nazivom “Teraino – Terarijum”, u konkurenciji radova iz 11 stručnih škola, zauzeo je drugo mesto. Ekipu čine učenici Petar Ljubinković, Lazar Čebuković i Nikola Ristić, a mentor je profesor Dejan Nikolić.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je rad učenika ETŠ “Mija Stanimirović” iz Niša pod nazivom “Automatsko podizanje rampi na osnovu očitane registarske tablice”.

Učenici Tehničke škole iz Pirota sa radom pod nazivom “Uređaj za stabilizaciju krana dizalice” osvojili su treće mesto.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovali su učenici i njihovi mentori-nastavnici iz: Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovacu, Tehničke škole u Pirotu, Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” iz Niša, Tehničke škole u Mladenovacu, Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” iz Niša, Tehničke škole iz Obrenovaca, Srednje stručne škole “Milenko Brzak Uča” iz Rume, Elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin” iz Novog Sada, Prve tehničke škole iz Kragujevaca, Mašinsko-elektrotehničke škole u Boru i Tehničke škole u Zaječaru.

GALAKSIJA KUP je takmičenje učenika elektrotehničkih škola u izradi projekta kojim se rešava problem na zadatu temu primenom neke od mikroprocesorskih pratformi. Cilj takmičenja je popularizacija IT i praktična primena stečenog znanja učesnika.

FOTO: FB stranica Tehničke škole Zaječar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *