U zaječarskom teatru počeo rad na dečijoj predstavi Mačak u čizmama

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru, počeo ja rad na predstavi “Mačak u čizmama” po tekstu i u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Uloge su poverene: Predragu Grbiću, Vujadinu Miloševiću, Sanji Nedeljković, Ireni Stanković, Branislavu Mijatoviću, Gabrijelu Bećareviću i Viktoriji Arsić. Kostim: Snežana Kovačević, scenski pokret i koreograf: Danica Ničić.

Premijera je predviđena 18. aprila, nakon svečanog otvaranja 10. međunarodnog pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”.

Autor i reditelj predstave “Mačak u čizmama”, Spasoje Ž. Milovanović je rođen 1971. u Kruševcu. Diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je stekao i zvanje magistra nauka o dramskim umetnostima iz oblasti teatrologije, odbranivši tezu O dramskom stvaralaštvu dr Vojislava M. Jovanovića Maramboa. Nakon odslušanih doktorskih studija na Fakultetu dramskih umetnosti odobrena mu je doktorska disertacija na temu Vreme u srpskoj drami na početku 20. veka, 1900–1914. Iza sebe ima veliki broj napisanih, ali i režiranih igranih predstava, od Ateljea 212 do niškog Pozorišta. Redovni je dopisnik nekoliko časopisa vezanih za teatrologiju, redovni je kritičar Trećeg programa Radio Beograda, dobitnik velikog broja nagrada. Od prošle godine radi na mestu direktora Narodnog pozorišta u Nišu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *