Zaječar: Dogovoreno podizanje spomen česme žrtvama NATO agresije nad Srbijom

Danas su u Zaječaru, povodom  obeležavanja 20 godina od Nato bombardovanja, na Spomenik poginulim učesnicima ratova od 1990. do 1999, položeni venci i cveće. Vence su položili predstavnici grada Zaječara, vojske, policije, boraca, ratnih vojnih invalida, udruženja boraca, rezervnih vojnih starešina i porodica poginulih boraca.

Na inicijativu Nezavisnog sindikata policije, Vojnog sindikata i Udruženja građana Za česme, danas je potpisan sporazum da se povodom 20 godina od NATO bombardovanja u Zaječaru igradi spomen česma. Sporazum su potpisali, pored ove tri organizacije i Savez udruženja boraca, Udruženje vojnih invalida, Organizacija rezervrnih vojnih starešina, Udruženja vojnih penzionera i Odred izviđača “Đorđe Simeonović”.  Kako je rečeno, česma se podiže u znak sećanja i poštovanje žrtava bombardovanja, a u cilju očuvanja istorije, tradicije i razvoja patriotizma. Na česmi će pisati “Žrtvama Nato agresije nad Srbijom”. 

Organizacioni odbor, koji sačinjavaju članice potpisnice ovog sporazuma, razmotriće  predloge za uređenje i izgradnju spomen česme i po potrebi raspisati konkurs za idejno rešenje. Predlog će biti dostavljen Gradskoj upravi  kao i donatorima, radi obezbeđivanja sredstava. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *