Aleksandar Vučić u Borskom okrugu: U istočnu Srbiju biće uloženo desetine miliona evra (VIDEO)+(FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandara Vučić današnju posetu Borskom okrugu, u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, završio je kasno popodne mitingom u centru Bora, gde mu se pridružila i premijerka Srbije Ana Brnabić. Predsednik Vučić je najavio da će kineska kompanija “Ziđin Bor Cooper” samo ove godine uložiti 160 miliona evra a da će u narednih nekoliko godina kinezi ušestostručiti proizvodnju, od čega će koristi imati čitava Istočna Srbija. On je najavio i da će u novom rudniku Čukaru Peki biti zaposleno 1.205 novih radnika. U narednih godinu dana država će u obnovu infrastrukture u Borskom okrugu uložiti 50 miliona evra, obećao je Boranima predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da je ova Vlada u Bor i okolinu do sada kroz razne projekte uložila 10 miliona evra, sve zahvaljujući finansijskoj konsolidaciji države. 

Predsednik Aleksandar Vučić počeo je danas pre podne posetu Borskom okrugu, obilaskom pogona topionice bakra “Zijin Bor Cooper”. Vučić je prvo razgovarao sa rukovodstvom kompanije, a zatim se obratio radnicima i obišao pogon sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem i direktorom „Zijin Bor Cooper“ Longom Hiem.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas, u okviru posete Borskom okrugu, kompleks vinskih podruma Rogljevačke pivnice, gde su ga dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, rukovodstvo opštine Negotin i meštani Rogljeva. Tokom posete Rogljevskim pivnicama, predsednik Vučić je najavio da će pet do sedam miliona evra uskoro biti uloženo u taj kraj kako bi se podstakao razvoj vinske industrije i unapredila turistička ponuda. Najavio je i rekonstrukciju dve deonice puta Negotin – Zaječar u dužini od 12,5 km. kao i unapređenje turističke ponude u Rogljevskim, Rajačkim i Smedovačkim pivnicama. 

Poseta Borskom okrugu nastavljena je u Negotinu gde je predsednik Aleksandar Vučić obišao završne radove u Domu za decu i omladinu “Stanko Paunović”, u koji je Kancelarija za javna ulaganja uložila oko 33 miliona dinara. Vučića je ispred ustanove dočekalo nekoliko hiljada građana, predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković i v.d. direktora Doma Nadica Vasić.

Predsednik Srbije nastavio je posetu Borskom okrugu u Kladovu, gde se obratio ispred rekonstruisane zgrade Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Kladovu, a dobrodošlicu su mu poželili, uz građane Kladova, i predsednik ove dunavske opštine Saša Nikolić, direktorka škole Gordana Jovanović, zaposleni i deca. Investicija Kancelarije za javna ulaganja u renoviranje ove škole bila je 130 miliona dinara.

Ovom prilikom najavljena su i nova višemilionska ulaganja u Kladovo, u putnu infrastrukturu kako bi se obezbedilo više turističkih potencijala i Kladovo stavilo na turističku mapu. Vučić je rekao da će biti uloženo desetine miliona evra u istočnu Srbiju. Vučić je obraćajući se okupljenima u Kladovu rekao i da će se taj deo Srbije povezati sa autoputem kod požarevačke petlje, preko Golupca do Donjeg Milanovca kao i da će se za dve i po ili tri godine graditi i nastavak brze saobraćajnice od Donjeg Milanovca do Kladova.

U kladovskoj opštini predsednik Vučić je posetio naselje Rtkovo gde je obišao domaćinstvo Nikole Verbunkića, jednog od najuspešnijih poljoprivrednika u čijem je dvorištu bilo još 20-ak poljoprivrednika iz istog sela. Razgovaralo se o potrebama sela pre svega o boljoj infrastrukturi, ali i o neophodnosti sprovođenja komasacije kako bi se ukrupnili posedi i time poljoprivredna proizvodnja bila isplativija. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *