Predstava zaječarskih Gimnazijalaca 26. marta na festivalu u Francuskoj

Na 16. međunarodnom pozorišnom festivalu FETLIF koji se od 25. do 31. marta održava u gradu Sen Malo u Francuskoj, Gimnazija Zaječar će imati priliku da učestvuje zajedno sa školama iz Češke, Turske, Bugarske, Mauricijusa, Rusije, Slovenije, Mađarske, Tunisa i Francuske. 

“Rondo za dve sestre” je naziv predstave koju će na francuskom izvesti maturantkinje Milica Ristić i Mila Cvetković, a podršku će im pružiti njihova profesorka Ivana Radičević, ali i tekstopisac Branislav Janković, književnik iz Niša i Miša Milutinović, takođe iz Niša koji će glumiti.

Ovogodišnja tema festivala je „Svetlost“ pa će motivi jasnoće, zajedništva i osvetljenosti u umetnosti i kulturi biti takođe tema raznih propratnih događaja festivala. Učenici će imati prilike da učestvuju na zanimljivim kreativnim radionicama koje se tiču pozorišta, a profesori će biti angažovani u radionici kreativnog pisanja. Zaječarski Gimnazijalci nastupaju u utorak 26. marta, a imaće prilike da svoj komad prikažu i u nekim od škola koje se nalaze u tom francuskom gradu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *