Rukometašice Zaječara izgubile od Bekamenta u polufinalu Kupa Srbije (FOTO)

Smederevo je ovog vikenda domaćin Finalnog turnira Kupa Srbije za rukometašice. Rukometašice Zaječara su u polufinalnom duelu izgubile od Bekamenta iz Aranđelovca sa 25:28, a Jagodina je porazila Voždovac sa 24:16. U finalu večeras igraju rukometašice Jagodine i Bekamenta.

Za razliku od prvog meča gde je Jagodina bila ubedljivi favorit, drugi polufinalni susret protekao je sa nešto više neizvesnosti.

Aranđelovčanke su zahvaljujući, pre svih, brzonogoj i efikasnoj Ani Kojić i sa sedam metara preciznoj Katarini Stepanović, imale prednost tokom prvog dela i do četiri gola, ali su najveći deo susreta bile dva gola u prednosti.

Zaječarke su im otežale ulazak u finale, kaže trener Živojin Maksić koji je zadovoljan igrom svojih devojaka:

“Odigrali smo kvalitetno i pored toga što je Bekament bio favorit, do zadnjeg minuta su se devojke borile i otežale im ulazak u finale. Pred nama je prvenstvo gde nam je cilj da unapredimo igru i oformimo što bolji fond igračica za narednu sezonu.”

U ekipi Zaječara istakle su se Jelena Terzić i Aleksandra Stamenić sa po sedam golova i golman Marijana Ilić sa 11 odbrana. 

Što se tiče sedmeraca Zaječar je od 6 iskoristio 5, dok je Bekament bio uspešan u svih 6. Igračice Zaječara bile su isključene 12 minuta, a Bekament 8. U sportskoj hali u Smederevu susret je pratilo oko 600 ljubitelja rukometa. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *