Mjuzikl CIGANI LETE U NEBO oduševio i zaječarsku publiku (FOTO)

Mjuzikl “Cigani lete u nebo”, u režiji Desimira Stanojevića i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta Niš, zaječarska publika je sinoć nagradila ovacijama i gromoglasnim aplauzom. Mjuzikl je odigran u prepunoj sali, povodom Dana zaječarskog pozorišta, u znak sećanja na prvu predstavu izvedenu 2. februara 1947. godine. Tokom 72 godine postojanja profesionalnog pozorišta izvedene su 432 premijere, a ovo je prvi mjuzikl koji  je izveden u Zaječaru. 

Za reditelja Desimira Stanojevića njegovo izvođenje u zaječarskom pozorištu predstavlja neki vid premijere, jer je prvi put odigran van matične scene u Nišu. Romantična ljubavna priča o ljubavi Rade i Zobara, o čergama u kojima nema poniznih i slabih Cigana i gde ljudi vole život, pesmu i igru, upotpunjena tradicionalnom ruskom ciganskom muzikom, nastala je u saradnji Desimira i njegove supruge Nade Stanojević po motivima pripovetke Maksima Gorkog “Makar Čudra” 

“U planu je da zaječarsko pozorište pripremi svoj mjuzikl koji bi režirao Desimir Stanojević, sa našim glumcima ali i sa gostima i da napravimo kvalitativan pomak u repertoaru” kaže Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu “Zoran Radmilović”.

Povodom dana zaječarskog teatra uručene su jubilarne nagrade zaposlenima za 10, 20 i 35 godina rada. Ovogodišnji dobitnici su Vujadin Milošević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Gorica Ilić, Mirko Stokić, Miloš Petković i Ljubinka Lukić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *