U toku prijavljivanje za plivanje za Časni krst u Zaječaru (VIDEO)

Grad Zaječar i Eparhija timočka za praznik Bogojavljenje, u subotu 19. januara, organizuju sedmo po redu plivanje za Bogojavljenski Časni krst na Crnom Timoku na Popovoj plaži.

Ovim povodom danas je održana sednica Organizacionog odbora na kojoj su dogovoreni zadaci i zaduženja javnih preduzeća i ustanova. Svetkovanje Bogojavljenja u Zaječaru  počinje u 8 sati i 30 minuta Svetom Arhijerejskom liturgijom Svetog Jovana Zlatoustog u crkvi rođenja Presvete Bogoridice posle čega će u 10 sati u porti Saborne crkve biti organizovano veliko vodoosvećenje.

Svečana litija krenuće u 10 sati i 30 minuta a kretaće se od Saborne crkve kroz centar grada sve do Popove plaže. Svečanost povodom plivanja za Časni krst na Popovoj plaži počeće u 11 sati. Pored zlatnika i časnog krsta najbrži plivač dobiće od grada kao nagradu i 15 hiljada dinara dok će svi ostali takmičari, a očekuje se da ih bude više od 20 biti nagrađeni sa po 1.200 dinara. Pravo da se prijave  imaju svi zdravi i punoletni momci i devojke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *