Čestitka predsednika opštine Majdanpek Dragana Popovića za Novu godinu i poruka o planovima za 2019. (VIDEO)

Majdanpečka opština izdvojila je u budžetu za 2019. godinu znatno više sredstava za zdravstvo, poljoprivredu, infrastrukturu, sport. Upravo o planovima za narednu godinu na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta u ovoj godini govorio je predsednik opštine Dragan Popović.

Za oblast poljoprivrede u budžetu su duplirana sredstva i ovo je važna vest za sve one koji žive na selu. Mesnim zajednicama ukupno je namenjeno 60 miliona dinara, svakoj ponaosob biće dodeljeno 4 miliona. Među važnim poslovima očekuje se rekonstrukcija ambulante u Rudnoj Glavi i obnova kanalizacione mreže. Više novca u 2019. biće i za sport, 30 miliona dinara već je uplatila Republika iz budžetske rezerve za rekonstukciju sportske hale u Majdanpeku.

Subvencije su obezbeđene za toplanu a kao i proteklih godina pomoć će biti pružena i socijalno ugroženima, kada je reč o grejanju. Do sada su za ovu namenu dobijali novac a od naredne godine biće im isporučeno ogrevno drvo. Kada se osvrnemo na to da je kompanija Ziđin preuzela RTB Bor, Popović očekuje bolje dane i u majdanpečkom rudniku, ovo su inače samo neki od planova koje smo čuli od predsednika opštine Dragana Popovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *