Završen prvi Festival školskog teatra u Zaječaru (FOTO)

Najbolja predstava prvog Festivala školskog teatra (FEŠTA) je “Hasanaginica” srednje škole “Vuk Karadžić” iz Ljubovije, saopšteno je večeras na svečanoj dodeli nagrada  trodnevnog festivala, koji je održan u Narodnom pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru. 

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Petru Vidojeviću, učeniku OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar” iz Knjaževca za ulogu Vetrenog u predstavi “Bajka o vremenu” u režiji Olivere Ranđelović,  a nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Bojani Petković, učenici Gimnazije “Bora Stanković” iz Bora za monodramu “Poslednja šansa” u režiji Sandre Živković.

Kako stoji u obrazloženju, žiri u sastavu Nataša Petrović, predsednik, i Miloš Đuričić i Gabrijel Bećarević, članovi, birao je između 5 predstava i više desetina mladih glumaca i glumica. Bilo je jako teško izdvojiti najbolje, s obzirom na to da se vidi ogroman entuzijazam, trud i rad kod svih ovogodišnjih predstava i pojedinaca, koji može da se meri sa angažovanjem profesionalnih glumaca. Ove nagrade su priznanje dobitnicima, ali i podstrek onima koji nisu dobili nagrade da se sledeće godine ponovo prijave za FEŠTU 2019.

Na Festivalu školskog teatra dodeljena je i nagrada za najbolji trejler za predstavu, koja je pripala Gimnaziji “Bora Stanković” iz Bora. Najbolji trejler odabrao je Pavle Kunovčić, montažer iz Zaječara.

U čast nagrađenih, Školska dramska družina zaječarskog pozorišta izvela je predstavu: “Oprostite, izvinite, pardon” po tekstu i u režiji Stevana Jovanovića, Nataše Petrović i Gabrijela Bećarevića. Komad je oduševio publiku u prepunoj sali zaječarskog Pozorišta. 

Uspešni organizator FEŠTE je Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *