Najuspešnija NOĆ KNJIGE do sada u Zaječaru, najtraženija knjiga ALEKSANDAR OD JUGOSLAVIJE

Od početka održavanja manifestacije Noć knjige u Zaječaru, a to je 8 godina, ova sinoć je bila najuspešnija po posećenosti i broju prodatih knjiga, rekla nam je Irena Jović Stanojević, vlasnica Knjižare “Kaligraf”.

Beleži se 15 odsto veća posećenost, a najtraženije knjige bile su “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića i peta knjiga u serijalu o sedam sestara Lusinde Rajli “Mesečeva sestra”. Oborili smo sopstveni rekord, dodaje vlasnica “Kaligrafa”: 

“Ko kaže da više niko ne čita. Tome su svakako doprineli i mediji, hvala im, ali sve veća zainteresovanost za knjigu, bar kod nas, je društveni fenomen, paradoks besparici, ali sigurno i veliki “comeback” knjizi. To je ono što nam treba. Divno je bilo sinoć videti mališane kako trčkaraju po knjižari i to je pričinilo veliku radost posetiocima, a meni posebno. Ushićena sam i ponosna na sugrađane, ale i one koji su po ovakvom vremenu seli u kola i došli iz Bora, Negotina, Boljevca…”

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *