Timočki horovi uveličali Svetski dan horskog pevanja

U prepunoj sali zaječarskog Pozorišta sinoć je obeležen Svetski dan horskog pevanja. Nastupilo je osam horova iz Timočke krajine, sa preko 160 članova koji su odabirom pesama i odličnom interpretacijom oduševili zaječarsku publiku.

Koncert je otvorio Hor OŠ “Ljuba Nešić” iz Zaječara pod upravom Nataše Stanisavljević, čiji su članovi pevali zajedno sa svojim nastavnicima i uz instrumetalnu pratnju orkestra “Žirado”. Publika je uživala i u nastupu “Dečjeg  hora Sabornog hrama Rođenja presvete Bogorodice” iz Zaječara kojim rukovodi Nataša Jovanović, koji se predstavio duhovnim i dečjim pesmama. Zatim je nastupio vokalni sastav “Ž-dur” uz klavirsku pratnju Vesne Obradović Kostić, a potom Kamerni hor “Lavirint” kojim rukovodi Dr Željka Aleksić čiji je nastup ispraćen burnim aplauzom.

Publika je u nastavku uživala u nastupu gostujućih horova: Negotinskog pevačkog društva “Mokranjac” koga vodi  Ružica Rajković i Kamernog hora “Sveti kralje Stevan Dečanski” kojim rukovodi Martina Milošević. U punom sjaju predstavilo se i novoformirano Gradsko pevačko društvo “Stevan Mokranjac” iz Zaječara, kojim rukovodi Maja  Milenković  kao i “Hor Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice” pod upravom Nataše Jovanović.

Koncert je efektno završen zajedničkim nastupom horova, pod dirigentskom palicom Martine Milošević.  S obzirom na to da je ovogodišnja tema Svetskog dana horskog pevanja “Kraj Velikog rata” otpevali su kompoziciju “Kreće se lađa francuska” u aranžmanu Marine Adamov Stojanović.

Organizator koncerta povodom Svetskog dana horskog pevanja je Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, a pokrovitelj  je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *