U Boru uhapšena medicinska sestra osumnjičena za prodaju metadona

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave u Boru, uhapsili su M. P. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšena, inače medicinska sestra u Domu zdravlja Bor, koja je imala obavezu davanja metadonske terapije zavisnicima od narkotika, sumnjiči se da je prepisane doze metadona razblaživala, a preostalu količinu prodavala. Kako se sumnja, time zavisnici od narkotika, koji su se lečili, nisu dobijali potrebnu količinu metadona, već su morali da ga kupuju od nje.

Policija je M. P. uhapsila prilikom prodaje dve doze metadona jednom od heroinskih zavisnika koji se leči u Domu zdravlja Bor.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedna tužiocu, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *