Zaječar: Predstavljen projekat grejanja na biomasu (VIDEO)

U Gradskoj upravi Zaječar danas je predstavljen projekat “Razvoj održivog tržišta bioenergije” koji se tiče izgradnje dve elektrana na biomasu, jedna će kako je planirano biti u podnožju Kraljevice a druga u krugu zdravstvenog centra. Predstavnici Giz-a prezentovali su na koji način se najbolje može osmisliti grejanje na drvnu sečku, te su ovom prilikom poručili da će gradu godišnje biti potrebno 3 600 tona biomase.

Inače, za ovakvu vrstu grejanja uglavnom se koristi drvo lošijeg kvaliteta koje grad može nabaviti putem takozvane higijenske seče šuma, orezivanjem voćnjaka, kao i čišćenjem reka od granja. U ovaj posao ukljućiče se preduzeće “Timok-održavanje” u koje je već stigla drobilica a očekuje se nabavka još jedne multifunkcionalne mašine. Snaga jedne elektrane biće oko jednog megavata a druge 2,2 megavata i prema sadašnjim procenama one će početi da rade krajem 2020. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *