U više odvojenih akcija uhapšeni osumnjičeni za teške krađe u Zaječaru i Boru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u Srbiji, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 53 osobe. Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još 38 lica. Krivičnim prijavama, između ostalih, obuhvaćeno je i deset maloletnih osoba. Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 173 krivična dela iz oblasti imovinskih delikata.

Pripadnici zaječarske policije uhapsili su S.J. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo teška krađa. Ona se sumnjiči da je iz kuće oštećenog, u kojoj je radila kao kućna pomoćnica, ukrala 10.730 evra i 400.000 dinara. Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

Zaječarska policija uhapsila je D.Ć. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pet krivičnih dela krađa. On je osumnjičen da je u periodu od kraja septembra 2017. do sredine septembra ove godine iz kamiona oštećenih fizičkih i pravnih lica istakao naftu iz rezervoara. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Borska policija uhapsila je V.P. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. On se sumnjiči da je iz pogona topionice RTB Bor ukrao 300 kilograma električnih kablova čija se vrednost procenjuje na 290.000 dinara. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru.

Borska policija uhapsila je i Z.R. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična dela krađa i dva teška krađa. Sumnjiči se da je od troje oštećenih iz parkiranih automobila ukrao tehničke aparate i prehrambene proizvode, kao i da je iz jednog trgovinskog objekta ukrao alkoholna pića, kozmetiku i konditorske proizvode. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *