Hapšenja u Zaječaru zbog finansijskog kriminala i korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije širom Srbije u prethodna tri dana u više odvojenih akcija uhapsili su 20 osoba, dok su protiv još 15 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku. Oni se sumnjiče da su u periodu od 2013. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su oštetili budžet Republike Srbije, Republički fond PIO i druga pravna lica u ukupnom iznosu od oko milion evra.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su D.V. (1956), rukovodilac u inspekciji rada u Zaječaru, i D. P. (1954) i V.V. (1972), zaposlene u inspekciji, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

Osim njih, uhapšeni su i R. M. (1945), odgovorno lice preduzeća ”Mega zaštita“ zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i M. R. (1959), odgovorno lice u preduzeću „Bioenerdži point“ zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Uhapšeni D. V., D. P. i V. V. su osumnjičeni da su u dužem vremenskom periodu primili mito u vidu novca u ukupnom iznosu od 28.000 din. i 500 evra, ali i u vidu poklona i usluga, poput ogrevnog drveta, betonskih kanala, besplatnih lekarskih pregleda u privatnim ordinacijama kako ne bi izvršavali službene radnje koje su morali da izvrše.

Neizvršavanje službenih radnji ogledalo se u nepodnošenju prekršajnih prijava, nevršenju inspekcijskog nadzora ili prethodnim najavljivanjem kontrola odgovornim licima.

Osim uhapšenog M. R., po nalogu nadležnog tužilaštva zbog sumnje da su počinili krivično delo davanje mita podnete su krivične prijave i protiv dvadesetdevetogodišnjeg muškarca, odgovornog lica ugostiteljskog objekta „54“, zatim četrdesetogodišnjeg muškarca i tridesetosmogodišnje žene, odgovornih lica u taksi udruženjima „Žuti taksi” i „Crveni taksi Papi“, i tridesetsedmogodišnjeg muškarca, odgovornog lica ”Gradnja Radosavljević“.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *