Odbornici Grada Zaječara doneli odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći za porodilje (VIDEO)

Odlukom o petoj po redu izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za ovu godinu, koja je doneta na današnjoj sednici Skupštine grada, ukupan budžet je uvećan za 510.985.000 dinara. Ukupno planirana sredstva budžeta iz svih izvora sada iznose 3.172.283.305 dinara. Povećanje u odnosu na prethodni budžet je 19,20 odsto. Projektovani budžetski deficit ostao je na nešto više od 118 i po miliona dinara. 

Skupština Grada Zaječara donela je i odluku o objavljivanju Javnog poziva za prikupljanje ponuda za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada a na sednici je usvojen i koncesioni akt za ovu delatnost, sve na osnovu novog zakona o javnom privatnom partnerstvu. 

Odbornici zaječarske skupštine jednoglasno su odlučili da se ubuduće majkama iz budžeta grada da jednokratna novčana pomoć za prvo dete 30.000 dinara, drugo 50, treće 80 a četvrto i svako naredno novorodjenče, 100 hiljada dinara. Na danas održanoj sednici skupštine grada Zaječara donete su i odluke o razrešenju i imenovanju više članova upravnih i nadzornih odbora: Turističke organizacije, Biblioteke, JKSP Zaječar i Narodnog muzeja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *