Timočki srednjoškolci sutra u POSLOVNOM IZAZOVU

U Zaječaru će sutra biti održano regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – Poslovni izazov.

Takmičenje će okupiti 100 učenika iz 12 srednjih škola iz Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka, Sokobanje i Zaječara, kojima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici. Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu januara 2019. godine u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana aprila 2019. godine u Podgorici, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira UniCredit banka, Ministarstvo omladine i sporta, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Univerzitet Metropoliten. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *